Φιλικό προς το περιβάλλον

solar-kronio-smallΠερισσότερο από το 80 τοις εκατό του ζεστού νερού για τα 25 δωμάτια του, παρέχεται μέσω της ενέργειας η οποία αξιοποιείται από τους ηλιακούς συλλέκτες. Τον Ιανουάριο του έτους 2019 το Kronio Hotel έγινε το πρώτο ξενοδοχείο στην Ολυμπία που χρησιμοποιεί με αυτό τον τρόπο την ηλιακή ενέργεια. 15 ηλιακοί συλλέκτες, που καλύπτουν έκταση 60 τετραγωνικών μέτρων, έχουν εγκατασταθεί στην ταράτσα του Kronio Hotel. Το ηλιακά θερμαινόμενο νερό, αποθηκεύεται σε μια δεξαμενή χωρητικότητας 1.000 λίτρων. Οι ηλιακοί συλλέκτες κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα από την SAMMLER, μία φημισμένη εταιρεία με ηγετική θέση στον τομέα της ηλιακής ενέργειας. Επίσης το ξενοδοχείο χρησιμοποιεί λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης φωτισμού.

Το Ξενοδοχείο

view of room Το ξενοδοχείο διαθέτει 23 άνετα δωμάτια με μοντέρνα επίπλωση, τα οποία ανακαινίστηκαν το έτος 2008. Λειτουργεί σε ένα νεοκλασικό κτήριο δυο ορόφων και μπορεί να φιλοξενήσει έως 54 άτομα. Βρίσκεται μερικά βήματα από την κεντρική αγορά της Αρχαίας Ολυμπίας και σε απόσταση 400 μέτρων από τον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Όλα τα δωμάτια προσφέρονται με μπαλκόνι. Για την ασφάλειά σας, o χώρος υποδοχής και οι διάδρομοι  προστατεύονται απο κλειστό σύστημα παρακολούθησης. Το ξενοδοχείο λειτουργεί δε, όλο το χρόνο.

view of receptionΜεταδίδουμε σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά  ένα ιστορικό DVD βίντεο μιας ώρας μέσω μιας τηλεόρασης LED 28 ιντσών, όπου ο επισκέπτης θα γνωρίσει την ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου. Είναι μεταγλωτισμένο στα Ελληνικά, καθώς και σε 7 άλλες γλώσσες. Φυσικά υπάρχει  ψηφιακή λήψη και όλων των ελληνικών καναλιών σε τέλεια εικόνα και ήχο. Στην περιοχή του λόμπι υπάρχει εκτυπωτής Air Print Hewlett Packard laser, όπου οι επισκέπτες μπορούν να εκτυπώσουν ασύρματα οποιοδήποτε έγγραφο από οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή, συσκευή ipad, iphone ή συσκευή Android.

Οικογένεια

the family Ο Παναγιώτης Αστερής, ο ιδιοκτήτης, μεγάλωσε στην Ολυμπία και είναι εμποτισμένος με το ολυμπιακό πνεύμα. Πρώην αθλητής και ο ίδιος, ήταν μαραθωνοδρόμος για 12 χρόνια. Μιλάει καλά την αγγλική γλώσσα και αποτελεί πλούτο πληροφοριών για τους επισκέπτες. Θα χαρεί πολύ να σας προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με τοπικές διευθύνσεις, συστάσεις για γεύμα ή δείπνο καθώς και πληροφορίες σχετικά με δρομολόγια λεωφορείων και τρένων.